Twitter

iOS vs. Android vs. Windows

Írta: - 2013 március 26, Kategória: Vélemény | Nincs hozzászólás

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

original

Jó ideje már annak, hogy Apple termékeket használok, emiatt olykor meg is kapom, mennyire elfogult vagyok, pedig aki ismer tudja, hogy tudom ám rendesen szidni.

Egy egyszerű példa:

Az Apple feltalálta ugye a teljes képernyős módot…ömm igen…szóval adott egy Macbook Pro és egy hozzákötött külső monitor, videót vágnék. Bal oldalon a source nyersanyag, jobb oldalon az editált kép. Mivel a dock és a felső menüsor csökkenti a hasznos kép méretét, használjuk a teljes képernyős módot, ugye? Na erre mit csinál a gép? Amelyik ablaknál rányomok a teljes képernyős gombra, kiteszi azt maximális méretre, viszont a másik monitoron egy sima szürke hátteret kapok…na ennek mi a jó ég értelme van???

Ezen kívül számtalan hülyeséget lehetne sorolni, mert van bőven. Mégis, Apple-t használok.

Kicsit öregnek érzem már magam, de elég fiatalon csöppentem a számítástechnika világába, korabeli újságcikkek szerint már a bilin ülve is gépeztem, ebből adódóan sok évet töltöttem Windows környezetben, nekem anno a Vista is tetszett, imádtam moddolni a gépemet, a megjelenést, mindent. Volt egy Siemens S65 telefonom, amit szintén mindenfele módosítgattam, hackeltem, rengeteg órát töltöttem ezzel.

Aztán jött egy változás. Ezeket az időket másra kellett fordítanom és egyre kevésbé érdekeltek. Nem akartam semmi mással törődni, csak azzal, ha leülök a gép elé vagy előveszem a telefonom, működjön.

Ebből viszont nem következik az, hogy vakon fanatizmusba estem volna. A Windows mobil rendszere például nagyon tetszik, viszont nekem már van egy működő rendszerem (Mac – iOS), amiből nem hiányzik semmi.

Sokszor hozzák fel érvként, hogy azért jó az Android, mert teljesen egyénire lehet hozni a kinézetét stb. Lehet, de engem ez már nem érdekel, kinőttem abból, hogy ezzel foglalkozzak. Korlátozott az iOS? Igen, az. Mégis amire kell, arra jó, ezért vettem meg. Ha módosítani akarok, ott a JB, az egész telepítési process kb 10%-a, számomra nagyon minimális app az, ami pluszban kell. Az alkalmazásokat, amiket használok pedig mind megvettem.

Egy kis flame:

Remekül mulattam, mikor hallottam, hogy egy Androidos telefon telepítésénél szükséges lehet vírusírtó is. 😀

Azt viszont nem tudom megérteni, miért járnak idióta Androidosok olyan fórumokra, ahol Apple related dolgok vannak. Az XMS Facebook oldalán is, minden egyes bejegyzésnél le van írva, hogy ebből a pénzből sokkal jobbat ki lehet hozni blablabla…kit érdekel? Akkor ne vedd meg, mit kell ezen fröcsögni? Persze vannak igazán nagy Apple fanatikusok is, akik meg semmilyen hibát nem képesek belátni, na ezeket kellene összezárni egy helyre.

Én úgy vagyok vele, hogy amire nekem kell, tökéletes az Apple, nem hiányzik semmi olyan, amit más rendszer meg tudna adni, emellett döntöttem, ezt választottam, használom. Nem divatból, nem menőzésből.

Használja mindenki azt, ami számára megfelelő, de ne akarja már ráerőltetni az ő véleményét másra, mert az undorító és az én szememben csak egy elfogult barom lesz, akinek a véleményére ezek után cseppet sem fogok adni.

Szólj hozzá!