Ez is egy olyan étel, amit mindenki másképp készít, nekem mostanra lett egy bevált receptem, íme tehát hogyan is készítem én, a Chili Con Carne-t. 1kg volt a húsmennyiség, amihez a képen szereplő mennyiségeket használtam, de ízlés szerint lehet változtatni ezeken.
Amire szükségünk lesz tehát:
- Só
- Bors
- Római kömény
- Koriander
- Szegfűbors
- Fahéj (igen, tényleg kell bele)
- Babérlevél
- Vöröshagyma
- Fokhagyma
- Darált hús (sertés-marha, marha, amit szeretsz)
- Bab
- Kukorica
- Sűrített paradicsom (Aranyfácán-t ajánlom)
- Csípős paprikák, (Jalapeno, Chili, Habanero, darált erős stb.)
- Sertés/Marha alaplé (érdemes a fagyóban tárolni mindig ilyet)
- Füstölt sajt
- Metélőhagyma
- Sör (1 a kajába, 1 nekünk :-))
- Zsiradék
Szerencsére nem nagy mutatvány összedobni, előkészítjük a zöldségeket, felvágjuk amit fel kell, mozsárolunk fűszereket ha nincsen őrölve, majd odateszünk egy edényt melegedni, én zsírral indítottam. Hagymák dinsztelése, húst picit megpirítani, beletenni a paprikákat, majd felölteni sörrel. Mehet rá a paradicsom sűrítmény, alaplé és az összes fűszer, lefedve legalább 1,5 órán át főzzük (minél tovább, annál sűrűbb és omlósabb lesz a végeredmény).
Ha letelt az idő, kóstolunk egyet, lehet utána sózni vagy még több csípőset beletenni amennyiben úgy érezzük. Küldjük rá a babot és a kukoricát, egy kis átforgatás és kész is. Tálaláskor én füstölt sajtot és metélőhagymát dobtam rá, de egy kis tortilla is remekül illik a koncepcióhoz. 🙂
Készült egy videó is, mert miért ne, jó szórakozást és jó étvágyat! 🙂
You must be logged in to post a comment.