Twitter

Chili Con Carne

Írta: - 2017 március 6, Kategória: Gastro, Videók | Nincs hozzászólás

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Ez is egy olyan étel, amit mindenki másképp készít, nekem mostanra lett egy bevált receptem, íme tehát hogyan is készítem én, a Chili Con Carne-t. 1kg volt a húsmennyiség, amihez a képen szereplő mennyiségeket használtam, de ízlés szerint lehet változtatni ezeken.

Amire szükségünk lesz tehát:

Szerencsére nem nagy mutatvány összedobni, előkészítjük a zöldségeket, felvágjuk amit fel kell, mozsárolunk fűszereket ha nincsen őrölve, majd odateszünk egy edényt melegedni, én zsírral indítottam. Hagymák dinsztelése, húst picit megpirítani, beletenni a paprikákat, majd felölteni sörrel. Mehet rá a paradicsom sűrítmény, alaplé és az összes fűszer, lefedve legalább 1,5 órán át főzzük (minél tovább, annál sűrűbb és omlósabb lesz a végeredmény).

Ha letelt az idő, kóstolunk egyet, lehet utána sózni vagy még több csípőset beletenni amennyiben úgy érezzük. Küldjük rá a babot és  a kukoricát, egy kis átforgatás és kész is. Tálaláskor én füstölt sajtot és metélőhagymát dobtam rá, de egy kis tortilla is remekül illik a koncepcióhoz. 🙂

Készült egy videó is, mert miért ne, jó szórakozást és jó étvágyat! 🙂

Szólj hozzá!