Twitter

Szárcsa ismét

Írta: - 2014 február 15, Kategória: Személyes, Vélemény | Nincs hozzászólás

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Tavaly február 14-én első alkalommal voltunk a Szárcsa éttermében és mivel rendkívül pozitív  élményeink voltak, úgy döntöttünk, idén is ide megyünk.

A hely ismét szépen fel volt díszítve és kellemes volt a hangulat. Miután mondtam, milyen néven van asztal foglalva, odavezetett az egyik kolléga egy 4 személyeshez. Kiderült, hogy a papíron még plusz 3 fő szerepelt a nevem mellett, nem csak 1. A problémázás helyett azonban a felszolgáló feltételezése az volt, hogy ő hallotta félre a telefonban, de mondtam, hogy mailben történt a foglalás. Visszavezetett az asztalhoz, mondván így akkor kényelmesebb lesz nekünk, foglaljunk helyet.

Számomra itt kezdődik a vendéglátás.

Megkaptuk a welcome italt, ami pezsgő volt eper sziruppal, megrendeltük az ételeket, illetve 1 üveg vörösbort. A bor (Balla Kadarka 2011) be lett mutatva, a parafadugót előttünk húzták ki, meg lehetett illatolni, kóstolni, a hőmérséklete ideális volt.

Mona:

Én:

Nem ragoznám túl, az ételek fenségesek voltak, egyetlen kivétellel. Mona által rendelt karaj bizony nyers volt. Nehezen lehetett elvágni, középen pedig érezhető, hogy bizony ez sem rendesen párolva, sem rendesen átsütve nem volt.

Természetesen a dolgot jeleztük a pincérnek, egy húst meg is hagyott Mona, de nem nézte meg. Elmondta viszont, hogy ez a hús egész éjjel párolódott és csak rosé-ra lett sütve, ezért érezhető, mintha nyers lenne, pedig nem az. Azért lássuk be, ebben a mondatban erős ellentmondás van. Egy hús, amit egész éjjel párolnak, az nem marad ilyen a közepén, ha megkóstolta volna, akkor ő is érzi.

Mivel nem szerettem volna, hogy a hangulatot befolyásolja ez az eset, inkább hagytuk a dolgok. Megértem, hogy hajtás volt aznap, hiszen nagyon sokan voltak, de ez egy picit negatív volt most.

A másik észrevétel, amire érdemes lenne gondolni, az a bor hőmérsékletének megtartása. Mint írtam, a felszolgáláskor a bor kellemes hőmérsékletű volt, viszont 30-40 perc elteltével felmelegedett. Ezen esetleg lehetne változtatni a jövőben.

Tavaly az este végén (illetve a vacsorát hirdető leírásban is) szerepelt egy kis ajándék, amit ahogy láttuk a többi asztalnál ülők fizetéskor meg is kaptak, itt most valami miatt kimaradt ez az apró figyelmesség.

Ettől függetlenül remek este volt, egészen biztosak vagyunk abban, hogy jövőre ismét visszatérünk ide. A tapasztalataimat elküldöm az étteremnek mailben, bízom benne, hogy valamilyen formában tudom segíteni Székesfehérvár egyik méltán elismert éttermének sikeres műküdését.

Amennyiben lesz valami visszajelzés részükről, kap majd egy frissítést a post.

Update!

Meg is érkezett a válasz. Bár én észrevételként jegyeztem meg az említett dolgokat, ők reklamációnak értékelték a tárgyban, de megköszönték a véleményem, elnézést kértek az apró kellemetlenségért, az illetékes kollégákkal is beszéltek és felajánlották, hogy ha legközelebb megyünk, vendégük leszünk a desszertre.

Abszolút korrekt hozzáállás, bár számomra ezek nem voltak olyan súlyos problémák, nem is vártam semmit kárpótlásul.

Az ilyen és ehhez hasonló helyeknek van jövőjük kérem szépen, csak így tovább! 🙂

Szólj hozzá!