Novemberi libaság okán gondoltam összedobok egy ilyen kis ételt, az extrémebb receptfajtából, ami a fűszeres húst és az édes ízeket ötvözi.
- A hozzávalók:
- Liba mell és comb
- Alma
- Kékfrankos vörösbor
- Fokhagyma
- Vöröshagyma
- Borecet
- Paradicsom
- Méz
- Só, bors, fahéj, kakukkfű, szegfűszeg
Adja magát, hogy a húsba ágyazott fokhagyma, só, bors és kakukkfű legyen az alap, ez mindig nyerő. 🙂
Ezt egy vékonyan zsírral kikent jénaiba pakoltam, bort és borecetet öntöttem alá, körbepakoltam almával, aminek tetejére ment a szegfűszeg, a méz pedig mindenhova egy pici.
Az egészet pedig jól megkapoltam paradicsommal, biztosítva a megfelelő lémennyiséget a pároláshoz.
Eközben nagyon fontos persze, hogy a bort folyamatosan kóstolgassuk, nehogy aztán megromoljon. 😛
Az egész pakkot betettem a sütőbe és olyan 1,5 órán keresztül pároltam, majd fél órán át sütöttem.
Picit szétesett benne minden, így a tálalás nem lett a legszebb, viszont az ízek remekül kijöttek! 🙂
Na majd jövőre jobb lesz!
You must be logged in to post a comment.