Libás

Novemberi libaság okán gondoltam összedobok egy ilyen kis ételt, az extrémebb receptfajtából, ami a fűszeres húst és az édes ízeket ötvözi.

IMG_000

  • A hozzávalók:
  • Liba mell és comb
  • Alma
  • Kékfrankos vörösbor
  • Fokhagyma
  • Vöröshagyma
  • Borecet
  • Paradicsom
  • Méz
  • Só, bors, fahéj, kakukkfű, szegfűszeg

Adja magát, hogy a húsba ágyazott fokhagyma, só, bors és kakukkfű legyen az alap, ez mindig nyerő. 🙂

Ezt egy vékonyan zsírral kikent jénaiba pakoltam, bort és borecetet öntöttem alá, körbepakoltam almával, aminek tetejére ment a szegfűszeg, a méz pedig mindenhova egy pici.

Az egészet pedig jól megkapoltam paradicsommal, biztosítva a megfelelő lémennyiséget a pároláshoz.

IMG_0013

Eközben nagyon fontos persze, hogy a bort folyamatosan kóstolgassuk, nehogy aztán megromoljon. 😛

Az egész pakkot betettem a sütőbe és olyan 1,5 órán keresztül pároltam, majd fél órán át sütöttem.

IMG_0019

 Picit szétesett benne minden, így a tálalás nem lett a legszebb, viszont az ízek remekül kijöttek! 🙂

IMG_0021

Na majd jövőre jobb lesz!

Comments

Vélemény, hozzászólás?