Twitter

Gusteau Kulináris Élményműhely

Írta: - 2015 október 25, Kategória: Gastro, Személyes, Vélemény | Nincs hozzászólás

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Miután szállást foglaltam Tokajon, az első dolgom az volt, hogy megnéztem, milyen ajánlott éttermek vannak a közelben. Mivel teljesen véletlenül az időpont egybeesett a negyedik évfordulónkkal, ezért gondoltam valami különleges helyre lenne jó mennünk.

Az első kinézett hely, a népszerű Anyukám mondta, ami sajnos autó nélkül nehezen megközelíthető, így maradt későbbre, viszont a másik elismert hely a szállástól nem messze, Mádon található, ez pedig a Gusteau Kulináris Élményműhely. Az étlap eleve szimpatikus volt, kevés választék, ami azt jelentette, hogy az alapanyagok frissek.

Találtam az éttermet bemutató videót is, ami végképp meghozta a kedvünket a helyhez:

Mád alapvetően egy nagyon kicsi község, ami számomra eleve szimpatikus, csend, nyugalom, semmi nyüzsgés, ráadásul nagyon szép helyen található.

6 órára volt időpontunk, előtte kicsivel több, mint 1 óránk volt körülnézni, majd célba vettük a helyet.

Az első pillanattól kezdve nagyon szimpatikus volt a hely, kedves kiszolgálás, hangulatos környezet. Miután felvették a rendelést, éltünk az ajánlott lehetőséggel, miszerint minden fogáshoz hozzáillő bort kapunk majd.

Nemsokkal később érkezett a séf üdvözlete, ami pirított kenyér, libapástétom, lekvár és metélőhagyma volt:

Az én előételem Marha tatár, zöldborsóleves, gyöngyhagyma, paradicsom:

Ramóna a Nyúl és répa mellett döntött:

Levesem: Kelvirág krémleves, kacsamáj, nektarin, menta

Őrült egy párosításnak tűnt olvasva, viszont kóstolva meglepően jó volt az összhang.

Ramóna levese: Görögdinnye-paradicsomleves, fetasajt, fenyőmag, menta

Itt jegyzem meg, hogy ehhez a fogáshoz nem szolgáltak fel számára bort, mivel nem nagyon illett hozzá semmilyen tokaji. Ez számomra külön pozitív, hogy nem erőltettek semmit, csak azért, hogy legyen.

Főételem: Báránygerinc, görög joghurt, padlizsán, olívás burgonyapüré

(Ehhez az iPhone-os képet használom, mert a fényképezős erősen életlen lett :D)

Ramónáé pedig: Tanyasi csirkemell, lazac gnocchi, nyári cékla, sóska

Desszertnek nekem az extrém Cékla, csokoládé, sóska lett:

Mona pedig a Házi aludtejes panna cotta, nyári gyümölcsök, sorbe nevűt választotta:

DSC_0078

Számára ez volt a legjobb az összes fogás közül.

Összességében nagyon elégedettek voltunk a közel 2 órás gastro utazás során, ráadásul ahhoz képest, mennyire kevésnek tűnnek az adagok, a végén sikerült rendesen jól lakni. Tény, hogy nem olcsó egy ilyen este, ráadásul eléggé szélsőséges minden fogás az összetételeke tekintve, így nem is ízlene mindenkinek, de akit egy kicsit is érdeklik, az ilyen jellegű ételek, mindenképpen adjon esélyt a helynek, szerintem megéri. 🙂

Gusteau Kulináris Élményműhely

Szólj hozzá!