Twitter

2016

Írta: - 2017 február 25, Kategória: Bringás, Gastro, Képek, Személyes, Videók, Zene | Nincs hozzászólás

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Na, már a cím el van cseszve így 2017. február végén…pedig nagy volt a szent eskü a legutóbbi kaja videók után, hogy most aztán fúúú, de csinálok még ilyeneket… aztán a 2016-os év elment, mint állat, pedig történtek dolgok, gondoltam össze is lapátolom őket, hogy nyugdíjas koromban legyen mire emlékeznem.

Közben gyorsan elő is lapátolok pár feed-et, hogy lássam, mi történt… 😀

Az első fontosabb, említésre méltó dolog a lakás nappalijának felújítása. Korábban a háló és a kisebbik szoba padlózása már megtörtént, ideje volt a nagyobbiknak is, ezzel párhuzamosan pedig az összes (de tényleg) bútor lecserélése: kanapé, íróasztal, szekrénysor, tálaló, étkezőasztal blabla… szóval szép kis meló volt, de az eredmény magáért beszél.

   
   
Júniusra volt tervben, hogy meglátogatjuk Hegykőt, azonban a sors közbeszólt, mivel eltört a paripám váza.

Kellett, mint egy falat kenyér, pár hétig gyalog jártam melóba, mint az állatok, aztán sikerült új vázat beszerezni, ami bár nem zöld, mint az előző, de legalább szürke, azóta ezzel bosszantom a kispöcsű autósokat.

Persze mint mindig, tavaly is főztem szexi dolgokat, ezek véleményem szerint eléggé jól sikerültek:

 

Májusban valaki azt gondolta, játszik egy kis keresztapásat és tett egy ajánlatot, amit nem tudtam visszautasítani, így vettük meg az első autónkat, Cimbit, egy 2002-es, korát megszégyenítő állapotban lévő Renault Mégane Classic típusú személygépjárművet.

Végül augusztusban csak sikerült eljutni a Fertő tó közelébe, Mona bejegyzése erre.

Szeptemberben meglátogattuk egy korábban már kiszemelt eseményt, a SVÉT-et, ami a veszprémi várban volt. A lényege, hogy vidéki éttermek kínálnak ízelítőket, az általuk preferált alapanyagokból készült ételekből. Igen, ez fine dining, amit sokan szidnak, mert árban drágábbak (hiszen csak össze van piszkolva a tányér), mint egy vendéglő, de hát a minőséget meg kell fizetni. Aki kicsit is szeretne jót és nem hétköznapit enni, annak érdemes megkóstolnia ezeket a főztöket.

 

A hónap végén előjött némi egészségügyi problémám, ami abból adódott, hogy bár próbáltam minőségi alapanyagokból táplálkozni, a mennyiséget túlzásba vittem és kaptam egy olyan vérképet és súly értéket, ami arra ösztönzött, hogy ideje életmódot váltanom. Ennek köszönhetően 2 hónap alatt leadtam 15 kg-t és a vérképem is (főleg a koleszterin szint) nagyon közel került az optimálishoz. Nem éheztem, nem kínoztam magam, igyekeztem többet mozogni és vacsorára keveset enni, valamint kerülni a zsírosabb és sertés ételeket. Ennyi.

December elején elugrottunk Zircre, ahonnan elértük Pannonhalmát (itt jót ettük a Viator étteremben, SVÉT tag), illetve jót rándultunk ki Bakonybélben.

     

Mona már párszor említette nekem akkoriban, mennyire szeretne egy ebet, én pedig az egyik unalmas délelőttön ráírtam egy szekszárdi emberkére, ahol találtam eladó kutyát abból a típusból, amit a lány eleinte kinevetett, de idővel beleszeretett. Aki ismer tudja, hogy ha én feltételt szabok, azt bizony komolyan is gondolom, ezeket el is mondtam a kutyával kapcsolatban és úgy láttam, nem lesz gond. Végül úgy alakult, hogy Zircről egyenesen mentünk Szekszárdra, ahol begyűjtöttünk egy Whippet típusú háziállatot, Bonnie-t. 🙂

Mit lehet mondani…instant szerelem! 🙂

Sok szempontból is örülök, hogy lett egy kutya a lakásban. Egyrészt kicsit felborítja az eddigi dolgokat, fő a változatosság ugyebár, másrészt nagyon sok mozgásra veszi rá az embert.

Dióhéjban ez volt 2016, jövő héten tervek szerint lesz főzős videó, Chili Con Carne, páran kiváncsiak voltak a receptre, ahogy én szeretem, muszáj lesz összehozni. 🙂

Szólj hozzá!