Twitter

L’ecsó főzésre felkészülni!

Írta: - 2013 augusztus 25, Kategória: Gastro, Személyes | 1 hozzászólás

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Aki egy kicsit is ismer tudja, hogy imádom a L’ecsó című animációs filmet, ahogyan persze magát az ételt is.

Már tavaly is szerettünk volna elmenni a székesfehérvári lecsófesztiválra, de nem jött össze, gondoltuk majd idén mindenképpen. Aztán én meg gondoltam egyet, hogy akkor már miért ne főzzünk? Benn a cégnél be is dobtam az ötletet, ahol mindenki támogatta, így neveztünk is rá. Főzni szeretek, remélhetőleg tudok is, bográcsos tapasztalatom van minimális, mi baj lehet? Legrosszabb esetben is ott lesz kollegina, aki majd rámszól, ha összekeverem a hagymát a pálinkával.

Nagyjából már megvannak azok az alapanyagok, amiket szeretnék bele:

Aztán persze ez még lehet kiegészül valamivel, vagy éppen kikerül valami a listáról, mindenesetre biztos vagyok benne, hogy lesznek olyan pillanatok, amikor meglepően néznek majd, mit is művelek a bográcsnál. 🙂

 

De oda se neki, én azért kiállok a tudásom mellett! 😛

 

Közben persze ezerrel bújom a recepteket és tippeket, miket is ajánlanak egy jó lecsó elkészítéséhez, nemrég akadtam például erre a cikkre, ahol meglepődve láttam, hogy  a paradicsomot is van, aki megpucolja… :O

Itten ni

Szóval hajrá van, igyekszünk majd valami jót főzni, de biztosan jó lesz a hangulat, utána aztán már nagy baj nem lehet! 🙂

LECSÓRA FEL!

1 hozzászólás

  1. Gman

    2013. augusztus 25.

    A paradicsomot azért hámozzák (pucolják) meg, mert az emberi gyomor nem, vagy csak nehezen tudja emészteni az említett zöldség külső héját!

    VálaszVálasz

Szólj hozzá!