Twitter

Költözünk

Írta: - 2012 augusztus 29, Kategória: Fail, Személyes, Vélemény | 2 hozzászólás

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Most pénteken lesz az a nap, amikor továbbállok a jelenlegi albérletből. Elég sok oka van ennek. A negatív, hogy elegem lett a tulajból. Gyakorlatilag bármikor random felbukkanhat a házban, többnyire a pincéből jelenik meg, mindenféle bejelentés nélkül. Továbbá nem nézte jó szemmel Monát sem, holott egyszer már futottunk egy kört azzal, hogy ott van. Úgy tűnt megegyeztünk, de július közepén még több pénzt akart már kérni, holott ígyis sokkal többet fizetünk, mint érne az a hely.

Mivel tegnap előtt szintén váratlanul jelentek meg, improvizálnunk kellett, így lett egy kicsit vicces story, részletesen Mona kifejtette erre. Mint tegnap kiderült, a tulaj felesége meg kidobta az olajamat…

No, de nézzük a pozitív oldalát. 🙂

Összeköltözünk a Lánnyal. Nem, nem érzem korainak, ebben szerencsére sokan az ismerősök közül is megerősítettek, szóval belevágunk. Az új albérlet pár utcával arrébb van, sokkal nagyobb, szebb, jobb és olcsóbb. Ráadásul teljesen üres, így nem kell a cuccaimtól megválnom, amiket az idők során „halmoztam” fel, viszont van pár dolog, amit be kell szerezni.

A legfontosabb talán a mosógép. Hát én fehér ember azt hittem, kinézek egy modelt, bemegyek a boltba és megveszem.

MUHAHAHAHAAAA…kis csacsi.

Valahogy sosincs az, ami nekünk kellene, beszerezni sem egyszerű, mivel a szaküzletek eladói nem éppen állnak a helyzet magaslatán. Fehérváron az Euronics lett kiszemelve, mivel az E-digital boltot a fülhallgatós esemény óta nem kedvelem, ráadásul csak fix 5k-ért szállítanak ki mosógépet, személyes átvétel csak Pesten van.

Szóval tegnap elmentünk az egyik Euronics üzletbe, bemegyünk, mondjuk mit keresünk, majd az alábbi párbeszéd zajlott le:

– „Hát az nincs.”

– „…és mikor lesz?”

– „Nem tudjuk, 2 naponta kapunk szállítmányt, vagy lesz, vagy nem.”

– „Dehát az akciós újságban is benne van a model.”

– „Mi nem kaptunk belőle és lehet nem is fogunk.”

Kedves nem?

Telefon, felhívom a másik boltot, ott mi a helyzet és hopp, 1 model még van, ami igaz kiállított, de hátha lehet alkudni. Odaérünk, kiderül, hogy ami ki van állítva esztétikai hibás, alul volt egy kis karc meg horpadás, ami tényleg nem volt vészes. Viszont nézem az árat, 90k helyett 83k, mert sérült. Hmm…odajön egy can I help you és elkezdünk beszélni róla, majd odajön még 1, aki elkezdni nyomni a szöveget, hogy ez mennyire jó ajánlat, meg mivel sérült kicsit ezért CSAK 83k.

Ezen a ponton kellett félbeszakítanom a lelkes szakit és felhomályosítani, hogy bizony az újságban ez a model van hirdetve, sérülés nélküli extrával 80k-ért…lett egy hangyányi döbbent csend, majd megkérdeztem, hogy akkor most mennyi az annyi? Elment megkérdezni a főnököt, jön vissza, hogy ugyanannyi. Itt egy ideig ment a beszélgetés, ahol próbáltam érvelni, hogy bizony a webshopban is 80k újonnan, ugyan miért érné meg nekem elvinni ugyanennyiért a sérültet? Futott még 1 kört a főnökkel, aki továbbra is ragaszkodott ehhez az árhoz. Mi viszont nem akartunk minden áron pénzt kiadni, ezért megköszöntük a „segítséget” és továbbáltunk.

Csak szerintem furcsa felfogás ez? Ha ott egy vevő, akit láthatóan komolyan érdekel 1 kifejezett model (mivel 2-3 alkalommal már jártunk ezek miatt), akkor talán fel kellene ajánlani, hogy rendelünk belőle és ha megérkezik, lehet vinni, nem?

Szóva most ott tartunk, hogy pénteken költözés, de nincs mosógép, a végén még marad a teknőben mosás. 🙂

Update közben:

Apummal közben telefonon arra jutottunk (így reggel 7-kor), hogy megrendelem neten, aztán majd megérkezik.

Visszatérve a vásárlásokra, valahogy mindig úgy alakulnak ezek a dolgok, hogy amikor nincs pénze az embernek, akkor van készleten, ha van akkor nincs. Szerencsére az étkező szettet illetően jót fogtunk ki, akciósan, nagy asztallal, a 6 székkel, acél elemekkel, olcsón.

Pénteken tehát költözés, szombaton Nagykanizsáról pedig elhozzuk Mona szekrénysorát, mert az is fog kelleni, szóval mozgalmas hétvégének nézünk elébe.

No, de most nyomás dolgozni. 🙂

2 hozzászólás

  1. Infy

    2012. augusztus 29.

    Albérlet avató mikor lesz? 😀

    VálaszVálasz
  2. Ace

    2012. augusztus 29.

    @Infy: A lényeg mi? 😀

    VálaszVálasz

Szólj hozzá!